Multiplex exterieur

Wat zijn exterieur multiplex platen?

Multiplex exterieurplaten zijn een duurzaam bouwmateriaal dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen buiten, zoals gevels, daken, schuttingen en gevelbekleding. Deze platen worden vervaardigd uit meerdere lagen fineerhout die onder hoge druk en temperatuur aan elkaar worden geperst met waterbestendige lijmen, waardoor een sterke en duurzame plaat ontstaat die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Voordelen van exterieurplaten

Een van de grootste voordelen van multiplex exterieurplaten is hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen water, vocht, schimmel, insecten en uv-straling, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Het fineerhout dat wordt gebruikt voor deze platen is geselecteerd op kwaliteit en is afkomstig van snelgroeiende bomen die overvloedig beschikbaar zijn. De lagen van fineerhout worden kruislings aan elkaar gelijmd, waardoor het materiaal sterk en duurzaam wordt.

Multiplex exterieurplaten zijn ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Ze kunnen eenvoudig worden gesneden en aangepast aan de gewenste afmetingen en kunnen worden bevestigd met schroeven, spijkers of lijm. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid en lange levensduur.

Een ander belangrijk voordeel van multiplex exterieurplaten is hun veelzijdigheid. Ze zijn beschikbaar in verschillende diktes en afwerkingen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan verschillende bouwprojecten en ontwerpen. Ze zijn verkrijgbaar in gladde, gestructureerde en houtnerfafwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen en esthetische voorkeuren.

Multiplex exterieurplaten zijn ook een kosteneffectieve oplossing voor buitenprojecten. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan massief hout en bieden toch een vergelijkbare kwaliteit en duurzaamheid. Dit maakt ze een populaire keuze voor aannemers, architecten en ontwerpers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en duurzame oplossing.

Ten slotte is het belangrijk om te benadrukken dat multiplex exterieurplaten ook een milieuvriendelijke keuze zijn. Door het gebruik van snelgroeiende bomen wordt er minder gebruik gemaakt van kostbare en zeldzame houtsoorten. Bovendien zijn de lijmen die worden gebruikt bij de productie van multiplex exterieurplaten op waterbasis, wat bijdraagt aan een duurzamer milieu.

Kortom, multiplex exterieurplaten zijn een duurzame, veelzijdige en kosteneffectieve oplossing voor verschillende bouwprojecten en ontwerpen buiten. Door hun duurzaamheid, gemakkelijke installatie en onderhoud, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid zijn ze een populaire keuze voor architecten, ontwerpers en aannemers.

Exterieur multiplex platen kopen?

Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart in vele soorten en maatvoeringen uit voorraad leverbaar!

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten