Grenen hout

Wat is grenenhout?

Grenenhout is een soort hout dat afkomstig is van de grenenboom, ook wel bekend als de Noord-Amerikaanse witte den. Deze boom is een van de meest voorkomende soorten in Noord-Amerika en Europa. Grenenhout is een hardhoutsoort met een hoge densiteit, waardoor het stevig en bestand is tegen slijtage. Het heeft een warme roodachtige kleur en een grove structuur. Het is goed te bewerken en is gemakkelijk te onderhouden. Grenenhout is vaak gebruikt voor bouwprojecten, meubels, vloeren, verpakkingen, papier en karton productie, decoratie en werktuigen. Omdat het duurzaam en resistent tegen rotting en schimmel is, is het een geschikte keuze voor buitengebruik.

Grenenhout kopen?

Ben je op zoek naar grenenhout voor een goede prijs? Dan hebben wij wat jij zoekt. Vooral grenen panelen vindt u bij ons! Grenenhout is dankzij de sterkte en de gemakkelijke bewerkbaarheid zeer geschikt als bouwhout. 

Houthandel Jongeneel is al ruim 220 jaar dé houtspecialist van Nederland. Wij helpen jou aan hout in alle mogelijke soorten en maten. Bekijk ook eens ons assortiment aan grenen planken of grenen balken!

Toepassingen van grenenhout

Grenenhout wordt vaak gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van bouwprojecten tot meubelen en decoratie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van grenenhout:

 1. Constructie: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor het bouwen van huizen, garages, schuren, enz. Dankzij zijn sterkte en duurzaamheid, is het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

 2. Meubels: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels, zoals tafels, stoelen, kasten en bedden. Vanwege zijn sterkte en duurzaamheid, kan het jarenlang meegaan en heeft het een prachtige uitstraling.

 3. Vloeren: Grenen vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en mooie uitstraling. Het hout kan worden gebeitst of gelakt, waardoor het een warme en aantrekkelijke uitstraling heeft in een woonruimte.

 4. Verpakkingen: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor verpakkingen, zoals kratten, dozen, en pallets.

 5. Papier en karton: Grenen hout is een van de belangrijkste grondstoffen voor papier en karton productie.

 6. Decoratie: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals planken, panelen, of houten elementen in interieur.

 7. Werktuigen: Door zijn sterkte en duurzaamheid wordt grenenhout ook gebruikt voor werktuigen zoals hamerhandvatten, schoppen, spaden, enz.

In samenvatting, grenenhout is een hardhoutsoort met een hoge densiteit, waardoor het stevig en bestand is tegen slijtage, en is geschikt voor buitengebruik. Het wordt vaak gebruikt voor constructie, meubels, vloeren, verpakkingen, papier en karton productie, decoratie en werktuigen. Grenenhout is een veelzijdig materiaal dat in veel verschillende contexten gebruikt wordt.

Welk grenenhout vindt je bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart

Timmerpanelen, panelen, plinten, latwerk en aftimmerlatten.

Wat is het verschil tussen vurenhout en grenenhout?

Vurenhout en grenenhout zijn beide soorten hout die vaak worden gebruikt voor bouw- en meubeltoepassingen. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen tussen de twee:

 1. Hardheid: Vurenhout is een zachte houtsoort, terwijl grenenhout een hardhoutsoort is. Dit betekent dat vurenhout gemakkelijker te werken is en geen gereedschap verliest, terwijl grenenhout steviger en meer bestand is tegen slijtage.

 2. Kleur: Vurenhout heeft een lichte, geelachtige kleur, terwijl grenenhout een roodachtige kleur heeft.

 3. Structuur: Vurenhout heeft een kleinere en fijne structuur, terwijl grenenhout een grovere structuur heeft.

 4. Prijs: Grenenhout is vaak duurder dan vurenhout.

 5. Toepassingen: Vurenhout wordt vaak gebruikt voor klussen als verpakkingen, constructie van huizen, meubels, en interieurtoepassingen, terwijl grenenhout vooral wordt gebruikt voor constructie van huizen, meubels, vloeren, en interieurtoepassingen.

 6. Duurzaamheid: Vurenhout is minder duurzaam dan grenenhout en is gevoeliger voor schimmel en rotting.

 7. Densiteit: Vurenhout is een lichtere houtsoort dan grenenhout.

In samenvatting, Vurenhout is een zachte houtsoort en is goedkoper dan grenenhout. Grenenhout is een hardhoutsoort met een hogere duurzaamheid en is meer bestand tegen slijtage. Beide houtsoorten worden vaak gebruikt voor bouw- en meubeltoepassingen, maar elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen.

Grenen hout online bestellen

Bij ons kunt u grenen hout online bestellen of fysiek komen afhalen. 

© 2017 - 2023 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Eindejaarssluiting: I.v.m. de feestdagen zijn we gesloten vanaf 23 december t/m 2 januari. Vanaf 3 januari 8.00u staan we weer voor klaar! Bestellingen die online of per mail worden gedaan in deze periode worden vanaf 3 januari verwerkt. U krijgt z.s.m. bericht wanneer deze materialen dan gereed liggen voor afhalen.