• Grenen vloerplank 20x180mm
  Grenen vloerplank 20x180mm

  Grenen vloerplanken zijn vloerplanken die uitermate geschikt zijn voor het leggen van een strakke vloer. Grenen heeft een warme uitstraling met een mooie vlam in het hout. De vloerplanken hebben rondom een veer en groef!

 • Grenen geschaafd 18x35mm
  Grenen geschaafd 18x35mm

  Grenen geschaafd 18x35mmWat is grenenhout?Grenenhout is een soort hout dat afkomstig is van de grenenboom, ook wel bekend als de Noord-Amerikaanse witte den. Deze boom is een van de meest voorkomende soorten in Noord-Amerika en…

  € 5,85
 • Grenen geschaafd 18x45mm
  Grenen geschaafd 18x45mm

  Grenen geschaafd 18x45mmWat is grenenhout?Grenenhout is een soort hout dat afkomstig is van de grenenboom, ook wel bekend als de Noord-Amerikaanse witte den. Deze boom is een van de meest voorkomende soorten in Noord-Amerika en…

  € 7,50
 • Grenen geschaafd 22x145mm
  Grenen geschaafd 22x145mm

  Grenen geschaafd 22x145mm voor mooi interieurtimmerwerk!

 • Grenen geschaafd 45x220mm
  Grenen geschaafd 45x220mm

  Grenen geschaafd 45x220mm voor mooi interieurtimmerwerk!

 • Grenen geschaafd 70x120mm
  Grenen geschaafd 70x120mm

  Grenen geschaafd 70x120mm voor mooi interieurtimmerwerk!

 • Grenen hollat
  Grenen hollat

  Grenen hollatWat is een grenen hollat?Een grenen hollat is een binnenhoeklat met hol profiel. Het is binnen toepasbaar voor het afwerken van verschillende inwendige hoeken van bijvoorbeeld wanden, meubels of andere…

 • Grenen bollat
  Grenen bollat

  Grenen bollatWat is een grenen bollat?Een grenen bollat is een binnenhoeklat met bol profiel. Het is binnen toepasbaar voor het afwerken van verschillende inwendige hoeken van bijvoorbeeld wanden, meubels of andere…

 • Grenen kwartrond
  Grenen kwartrond

  Grenen kwartrond latten 14x14mm

 • Grenen halfrond
  Grenen halfrond

  Grenen halfronde latten uit voorraad leverbaar!

 • Grenen ronde stokken
  Grenen ronde stokken

  Grenen ronde stokken in diverse maatvoeringen!

 • Grenen hoeklat
  Grenen hoeklat

  Grenen hoeklatten in diverse maatvoeringen!

Grenen hout

Wat is grenenhout?

Grenenhout is een soort hout dat afkomstig is van de grenenboom, ook wel bekend als de Noord-Amerikaanse witte den. Deze boom is een van de meest voorkomende soorten in Noord-Amerika en Europa. Grenenhout is een hardhoutsoort met een hoge densiteit, waardoor het stevig en bestand is tegen slijtage. Het heeft een warme roodachtige kleur en een grove structuur. Het is goed te bewerken en is gemakkelijk te onderhouden. Grenenhout is vaak gebruikt voor bouwprojecten, meubels, vloeren, verpakkingen, papier en karton productie, decoratie en werktuigen. Omdat het duurzaam en resistent tegen rotting en schimmel is, is het een geschikte keuze voor buitengebruik.

Grenenhout kopen?

Ben je op zoek naar grenenhout voor een goede prijs? Dan hebben wij wat jij zoekt. Vooral grenen panelen vindt u bij ons! Grenenhout is dankzij de sterkte en de gemakkelijke bewerkbaarheid zeer geschikt als bouwhout. 

Houthandel Jongeneel is al ruim 220 jaar dé houtspecialist van Nederland. Wij helpen jou aan hout in alle mogelijke soorten en maten. Bekijk ook eens ons assortiment aan grenen planken of grenen balken!

Toepassingen van grenenhout

Grenenhout wordt vaak gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van bouwprojecten tot meubelen en decoratie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van grenenhout:

 1. Constructie: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor het bouwen van huizen, garages, schuren, enz. Dankzij zijn sterkte en duurzaamheid, is het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

 2. Meubels: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels, zoals tafels, stoelen, kasten en bedden. Vanwege zijn sterkte en duurzaamheid, kan het jarenlang meegaan en heeft het een prachtige uitstraling.

 3. Vloeren: Grenen vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en mooie uitstraling. Het hout kan worden gebeitst of gelakt, waardoor het een warme en aantrekkelijke uitstraling heeft in een woonruimte.

 4. Verpakkingen: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor verpakkingen, zoals kratten, dozen, en pallets.

 5. Papier en karton: Grenen hout is een van de belangrijkste grondstoffen voor papier en karton productie.

 6. Decoratie: Grenenhout wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals planken, panelen, of houten elementen in interieur.

 7. Werktuigen: Door zijn sterkte en duurzaamheid wordt grenenhout ook gebruikt voor werktuigen zoals hamerhandvatten, schoppen, spaden, enz.

In samenvatting, grenenhout is een hardhoutsoort met een hoge densiteit, waardoor het stevig en bestand is tegen slijtage, en is geschikt voor buitengebruik. Het wordt vaak gebruikt voor constructie, meubels, vloeren, verpakkingen, papier en karton productie, decoratie en werktuigen. Grenenhout is een veelzijdig materiaal dat in veel verschillende contexten gebruikt wordt.

Welk grenenhout vindt je bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart

Timmerpanelen, panelen, plinten, latwerk en aftimmerlatten.

Wat is het verschil tussen vurenhout en grenenhout?

Vurenhout en grenenhout zijn beide soorten hout die vaak worden gebruikt voor bouw- en meubeltoepassingen. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen tussen de twee:

 1. Hardheid: Vurenhout is een zachte houtsoort, terwijl grenenhout een hardhoutsoort is. Dit betekent dat vurenhout gemakkelijker te werken is en geen gereedschap verliest, terwijl grenenhout steviger en meer bestand is tegen slijtage.

 2. Kleur: Vurenhout heeft een lichte, geelachtige kleur, terwijl grenenhout een roodachtige kleur heeft.

 3. Structuur: Vurenhout heeft een kleinere en fijne structuur, terwijl grenenhout een grovere structuur heeft.

 4. Prijs: Grenenhout is vaak duurder dan vurenhout.

 5. Toepassingen: Vurenhout wordt vaak gebruikt voor klussen als verpakkingen, constructie van huizen, meubels, en interieurtoepassingen, terwijl grenenhout vooral wordt gebruikt voor constructie van huizen, meubels, vloeren, en interieurtoepassingen.

 6. Duurzaamheid: Vurenhout is minder duurzaam dan grenenhout en is gevoeliger voor schimmel en rotting.

 7. Densiteit: Vurenhout is een lichtere houtsoort dan grenenhout.

In samenvatting, Vurenhout is een zachte houtsoort en is goedkoper dan grenenhout. Grenenhout is een hardhoutsoort met een hogere duurzaamheid en is meer bestand tegen slijtage. Beide houtsoorten worden vaak gebruikt voor bouw- en meubeltoepassingen, maar elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen.

Grenen hout online bestellen

Bij ons kunt u grenen hout online bestellen of fysiek komen afhalen. 

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten