Constructie platen

Wat zijn constructie platen?

Constructie platen worden gebruikt in de houtwereld. Het betimmeren van wanden, daken en veel meer. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Underlayment platen

Underlayment is een plaatmateriaal dat bestaat uit verschillende op elkaar gelijmde fineerlagen. Ook zijn de platen van een tong- en schroef randafwerking voorzien. Hiermee sluiten de platen strak op elkaar aan. Doordat ze haaks op elkaar verlijmd zijn, is de plaat zeer sterk en vormstabiel. Daarbij zijn underlayment platen licht van gewicht, makkelijk te verzagen met een cirkelzaag en kunnen zowel in droge als in vochtige ruimtes toegepast worden. Hierdoor kan je underlayment goed als basismateriaal voor constructieve doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ondervloeren
  • Wandbekleding
  • Dakconstructies
  • Verpakkingen
  • Meubels

OSB platen

OSB plaat, ook wel Oriented Strand Board genoemd, is een soort houten plaatmateriaal dat bestaat uit lange houtvezels die zijn gericht en verlijmd onder druk. OSB platen zijn gemaakt van houtafval zoals zaagsel, zagen en schors en zijn een duurzame en milieuvriendelijke alternatief voor massief hout.

OSB platen zijn sterk, stabiel en duurzaam en worden vaak gebruikt voor constructie- en meubelbouwtoepassingen. Ze zijn ook geschikt voor exterieurtoepassingen zoals gevelbekleding en dakbedekking. OSB platen zijn vaak goedkoper dan andere soorten houten plaatmaterialen, zoals multiplex of geglazuurde spaanplaten.

OSB platen zijn beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen en kunnen worden afgewerkt met verf, beits of lak. Ze zijn ook verkrijgbaar in vochtbestendige varianten, die geschikt zijn voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens.

Spaanplaten V313

Spaanplaat V313 is een specifiek type van spaanplaat dat voldoet aan de Europese norm EN 312. Deze norm beschrijft de eisen voor spaanplaten voor interieurtoepassingen. De V313-klasse is geschikt voor gebruik in droge omstandigheden, zoals wanden en plafonds, en heeft een hogere druksterkte en stijfheid dan andere klassen spaanplaat.

De V313-klasse spaanplaat heeft een dikte van 8 mm of meer en is gemaakt van houtvezels die zijn samengeperst en geplakt onder druk. Het heeft een goede stijfheid en is geschikt voor gebruik in wanden, plafonds, deuren, meubels en andere interieurtoepassingen. Deze spaanplaat is meestal gecoat met melamine, dat beschermt tegen vocht en vuil en verlengt de levensduur van de plaat.

Constructieplaten kopen?

Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart vindt u diverse constructieplaten. Diverse diktes en maatvoeringen. Standaard op voorraad! Kom langs of bestel online!

 

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten