Noten tafelbladen en panelen

Wat is Amerikaans notenhout?

Noten hout is op dit moment een zeer populiare houtsoort voor het maken van tafels, panelen en interieur timmerwerk. Door de warme uitstraling van het hout een absolute blikvanger voor het oog. Noten hout past uitstekend in modern interieur maar is ook zeer zeker geschikt in de traditionele interieurs.
Amerikaans Noten panelen en tafelbladen

Hoe ziet noten hout eruit?

Amerikaans noten is warm donkerbruin. De kleurverschillen t.o.v. Europees noten zijn minder groot. Het spinthout van noten is witachtig.

Wat is het groeigebied van noten

De oostelijke Verenigde Staten, maar hoofdzakelijk geëxploiteerd in de staten van het midden. Een van de weinige Amerikaanse houtsoorten die zowel geplant worden als zich op natuurlijke wijze voortplanten.

Is notenhout goed te bewerken?Blog / Post / Notenhout

Het hout is met de hand en machinaal gemakkelijk te verwerken. Het laat zich goed spijkeren, schroeven en lijmen. Het is goed te beitsen en te verven en kan tot een uitstekende afwerking worden gepolijst. Het droogt langzaam en vereist een zorgvuldige behandeling om droogverlies door kunstmatig drogen te voorkomen. Notenhout heeft een goede dimensionale stabiliteit.

Waar wordt Amerikaans noten hout toegepast?

Meubilair, kasten, architecturaal binnentimmerwerk, hoogwaardig timmerwerk, deuren, vloeren en betimmering. Veel gebruikt voor toepassingen in contrast met lichter gekleurd hout.

Noten panelen op maat?

Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart kunnen noten panelen op maat worden gemaakt. Wij beschikken hebben standaard lengtes van 215cm, 245cm, 275cm en 305cm in ons assortiment. De meest voorkomende diktes zijn 33mm, 40mm, 52mm en 65mm.

Hoe worden de panelen gemaakt?

Het noten hout wordt voor het maken van de panelen uit ruw noten hout gesorteerd. Dit doen we om de juiste kleuren en breedtes in het paneel te laten terugkomenNa de keuze voor het hout wordt het hout gevlakt en geschaafd. Na het vlakken en schaven worden de panelen verlijmd. Dit gebeurd met de orginele houten lamellen. Deze worden strak uitgemeten om oneffenheden in de onderlinge planken/balken te voorkomen. Hierna worden de delen onderling verlijmd met PU Bruislijm. Deze dichte lijm zorgt ervoor dat alle open delen opgevuld worden. Door de zeer sterke hechting wordt het blad extreem strak verlijmd in onze lijmbank.

Zijn de panelen opgebouwd uit kortere delen of met doorlopende lamel?

Onze noten hout panelen zijn opgebouwd uit doorlopende lamellen tot een lengte van 305cm. Langer dan 305cm op aanvraag of in overleg met de klant uit opgebouwde delen.

Waar ziet u noten tafels en panelen veel?

Noten tafels en panelen wordt veelal toegepast in restaurants en kantoorinterieur. Echter wordt dit in woningen ook steeds meer toegepast omdat het een fraaie warme uitstraling geeft. Tafels, boekenplanken, kasten, bureau's of tv meubels maken wij veelal op bestelling.

Afwerking en behandeling

Het behandelen om kringen en vlekken te voorkomen is goed te doen met
PU HEELMAT of de orginele SKYLTLAK. De PU HEELMAT is een beschermende laklaag met een matte uitstraling. Beschermend en krasvast. De originele SKYLTLAK is ultramat en beschermt zeer goed tegen vlekkern, krassen en stoten.

Skylt lakHoe kan een offerte opvragen voor een noten paneel op maat?

Een noten paneel of tafelblad op maat? Dat kan! Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons op via mail, whatsapp of ons aanvraagformulier op onze website:

Email: info@houthandelvandeuveren.nl
Whatsapp: 0523-610163
Aanvraagformulier, klik hier

Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend bij ons langskomen om het notenhout te bekijken. LET OP: wij hebben een voorbeeld van het notenhout in onze hal hangen om de kleur en structuur te laten zien. Wij maken bladen en panelen op bestelling dus hebben geen standaard panelen o.i.d. op voorraad liggen.

Neem een kijkje in onze foto galerij van de noten panelen die wij op bestelling hebben gemaakt,
KLIK HIER

 

 

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss