Vloerplanken

Wat zijn vloerplanken?

Vloerplanken met veer en groef zijn vloerplanken die aan elkaar worden vergrendeld door middel van een "veer-en-groef" systeem. Dit houdt in dat elke plank aan de ene kant een groef heeft en aan de andere kant een veer. Wanneer de planken worden geïnstalleerd, wordt de veer van een plank in de groef van de volgende plank gelegd, waardoor de planken stevig aan elkaar zitten. Dit systeem maakt het makkelijk om de planken te installeren zonder gebruik van lijm of nagels en het is ook makkelijk om de planken te verwijderen indien nodig. Dit systeem wordt vaak gebruikt voor houten vloerplanken, maar ook voor laminaatvloeren.

Legplan voor vloerplanken

Er zijn verschillende manieren om vloerplanken met veer en groef te leggen, afhankelijk van de soort vloerplanken die u gebruikt en de grootte van de ruimte. Hieronder is een algemene stapsgewijze handleiding voor het leggen van vloerplanken met veer en groef:

  1. Bereid de ondergrond voor: Zorg ervoor dat de ondergrond waarop de vloerplanken worden gelegd schoon, droog en vlak is. Verwijder eventuele oude vloerbedekking of lijmresten.

  2. Meet de ruimte: Meet de breedte en lengte van de ruimte om te bepalen hoeveel vloerplanken u nodig hebt. Houd rekening met extra planken voor knip- en afwerkingswerk.

  3. Maak een sjabloon: Maak een sjabloon van de eerste rij vloerplanken door de planken tegen de muur te leggen en de afstanden tussen de muur en de planken op te meten. Dit helpt u om de juiste hoeveelheid afstand tussen de planken te houden.

  4. Begin met leggen: Begin met leggen in de hoek van de kamer, met de veerzijde van de planken naar de muur gericht. Gebruik de groef van de planken om de veer van de volgende plank in te laten glijden.

  5. Klop de planken vast: Gebruik een hamer met een blokje hout of een klopboor met een geschikte aanslag om de planken vast te kloppen. Zorg ervoor dat de groefen en veren stevig tegen elkaar aan liggen en dat de planken op dezelfde hoogte liggen.

  6. Voeg de volgende rij toe: Voeg de volgende rij planken toe door de veer van de plank in de groef van de plank in de vorige rij te laten glijden. Klop de planken vast zoals hierboven beschreven.

  7. Afwerken: Bevestig de laatste rij planken en voeg eventuele afwerkingen toe, zoals afdekprofielen of deurkozijnen.

Houd er rekening mee dat de precieze manier van leggen van vloerplanken met veer en groef afhankelijk zijn van het merk en type planken die u gebruikt.

Vloerplanken kopen?

Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart koopt u eiken, grenen en vuren vloerplanken. U vindt ze op onze website!

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Koningsdag 27 april zijn wij: Gesloten // Hemelvaartsdag 9 mei zijn wij: Gesloten // Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten