OSB 3 plaat

OSB plaat, ook wel Oriented Strand Board genoemd, is een soort houten plaatmateriaal dat bestaat uit lange houtvezels die zijn gericht en verlijmd onder druk. OSB platen zijn gemaakt van houtafval zoals zaagsel, zagen en schors en zijn een duurzame en milieuvriendelijke alternatief voor massief hout.

OSB platen zijn sterk, stabiel en duurzaam en worden vaak gebruikt voor constructie- en meubelbouwtoepassingen. Ze zijn ook geschikt voor exterieurtoepassingen zoals gevelbekleding en dakbedekking. OSB platen zijn vaak goedkoper dan andere soorten houten plaatmaterialen, zoals multiplex of geglazuurde spaanplaten.

OSB platen zijn beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen en kunnen worden afgewerkt met verf, beits of lak. Ze zijn ook verkrijgbaar in vochtbestendige varianten, die geschikt zijn voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens.

Toepassingen van OSB platen

OSB platen worden vaak gebruikt voor een breed scala van toepassingen, waaronder:

  1. Constructie: OSB platen worden vaak gebruikt als een betaalbare en duurzame alternatief voor massief hout in constructie- en meubelbouwtoepassingen, zoals wanden, plafonds, daken en vloeren.

  2. Exterieur: OSB platen zijn geschikt voor exterieurtoepassingen zoals gevelbekleding, dakbedekking, wandbekleding en wanden van tuinhuisjes vanwege hun sterkte en duurzaamheid.

  3. Verpakking: OSB platen worden vaak gebruikt voor verpakkingen vanwege hun stevigheid en stijfheid.

  4. Meubels: OSB platen kunnen worden gebruikt voor de vervaardiging van meubels zoals tafels, stoelen en kasten.

  5. Interieur: OSB platen kunnen worden gebruikt voor interieurtoepassingen zoals wandbekleding en plafonds.

  6. Opbouw: OSB platen worden vaak gebruikt als basis voor een opbouw van bijvoorbeeld een dakkapel.

  7. Hoogbouw: De platen zijn ook geschikt voor toepassingen in hoogbouw, zoals in de opbouw van de verdiepingen in een gebouw.

OSB platen kopen?

Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart vindt u vele diktes en maatvoeringen OSB platen. Koop ze online via onze site of kom bij ons langs om ze af te halen!

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss