Velling en kraaldelen

Wat zijn veer en groef planken?

Veer- en groef planken, ook wel bekend als "tong-en-groef" planken, zijn planken die zijn gemaakt met een speciaal profiel aan de randen, waardoor ze kunnen worden gekoppeld aan elkaar. Dit wordt gedaan door een veer ( of een lip) aan één kant en een groef aan de andere kant van de plank te maken. Wanneer de planken worden aangesloten, past de veer in de groef, waardoor er een stevige verbinding ontstaat zonder dat er nagels of schroeven nodig zijn.

Waar worden veer en groef planken voor gebruikt?

Deze planken zijn ideaal voor het bedekken van vloeren, maken van wanden of plafonds, of andere projecten waar een eenvoudige installatie en een strakke afwerking nodig zijn. Veer- en groef planken zijn gemakkelijk te installeren, omdat ze kunnen worden gesneden en aangepast aan de juiste maat, en ze zijn vaak steviger dan andere soorten planken.

In wat voor houtsoorten zijn veer en groef planken te verkrijgen?

Veer- en groef planken komen in verschillende soorten hout, waaronder vurenhout, grenenhout, douglas hout en eiken hout. Zij zijn vaak beschikbaar in geverfd of gebeitst en kunnen worden gebruikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Veer en groef met kraal

Veer en groef planken met een kraal(sierkraal) worden kraaldelen genoemd. U vindt ze hier

Veer en groef planken online kopen?

Koop uw veer en groef planken online bij Houthandel van Deuveren. Tevens kunt u de planken bij ons fysiek komen afhalen!

 

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss