Tuinhout

Wat is tuinhout?

Tuinhout is hout dat wordt gebruikt voor diverse doeleinden in de tuin. Het kan worden gebruikt voor het maken van tuinmeubelen, zoals tafels, stoelen, banken, pergola's, schuttingen, afscheidingen en andere tuinstructies. Tuinhout kan ook worden gebruikt voor het maken van tuinpaden, terrassen, vlonders, bloembakken, compostbakken en andere elementen die de tuin aankleden. Tuinhout kan worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals vurenhout, grenen, eiken, larikshout, Douglas, geïmpregneerd hout, hardhout, en composiet. Elk type hout heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, zoals duurzaamheid, kleur, structuur en geschiktheid voor bepaalde doeleinden, dus is het belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen voor uw project.

Wat is geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd hout is hout dat is behandeld met een chemicaliën om het hout te beschermen tegen rotting, insecten en andere schade. De impregnatie is een proces waarbij hout wordt ondergedompeld in een oplossing van chemicaliën, zoals creosoot of een watergedragen oplossing, die diep in het hout worden opgenomen. Hierdoor wordt het hout bestand tegen schimmels, termieten, houtwormen en andere organismen die het hout zouden kunnen aantasten.

Het geïmpregneerde hout is vaak groen of bruin van kleur, dit is een aanduiding dat het hout geïmpregneerd is. Het is vaak gebruikt voor buitenprojecten zoals schuttingen, tuinmeubelen, pergola's, afscheidingen, speeltoestellen, tuinhuisjes en andere structuren die blootstaan aan weersinvloeden.

Wat voor soorten tuinhout zijn er?

Er zijn verschillende soorten tuinhout die gebruikt kunnen worden voor diverse doeleinden in de tuin. Hieronder staan enkele van de meest populaire soorten:

  1. Vurenhout: Dit is een van de meest voorkomende soorten tuinhout en het is vaak het goedkoopste. Het is licht van gewicht, eenvoudig te bewerken en heeft een matige duurzaamheid. Het is een populaire keuze voor het maken van schuttingen, afscheidingen, bloembakken en andere tuinmeubelen. Voor buitengebruik is schilderen van vuren hout aan te raden.

  2. Grenen hout: Dit is een zachte houtsoort en is ook een betaalbare optie. Het is gemakkelijk te bewerken en heeft een matige duurzaamheid. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van meubelen, afscheidingen en andere tuinstructies.

  3. Eiken hout: Dit is een hardhoutsoort en is duurzamer dan vurenhout of grenen. Het is sterk, duurzaam en heeft een mooie structuur. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van terrassen, tuinpaden, pergola's en andere structuren die blootstaan aan weersinvloeden.

  4. Larikshout: Dit is een ander hardhoutsoort en is duurzamer dan vurenhout of grenen. Het is sterk, duurzaam en heeft een mooie structuur. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van terrassen, tuinpaden, schuttingen, pergola's en andere structuren die blootstaan aan weersinvloeden.

  5. Douglas: Dit is een hardhoutsoort en is duurzamer dan vurenhout of grenen. Het is sterk, duurzaam en heeft een mooie structuur. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van schuttingen, afscheidingen, pergola's en andere structuren die blootstaan aan weersinvloeden.

  6. Geïmpregneerd hout: Dit is hout dat behandeld is met chemicaliën om het te beschermen tegen rotting, insecten en andere schade. Het wordt vaak gebruikt voor buitenprojecten zoals schuttingen, tuinmeubelen, pergola's, afscheidingen, speeltoestellen, tuinhuisjes en andere structuren die blootstaan aan weersinvloeden.

Tuinhout kopen?

Kom bij ons langs om het assortiment te bekijken of bestel online via onze website!

 

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss