Thermisch gemodifiseerd

Thermisch gemodificeerd hout is een innovatief materiaal dat door een speciaal hittebehandelingsproces wordt vervaardigd. Dit proces omvat het verhitten van hout tot hoge temperaturen, meestal zonder zuurstof, wat resulteert in een verandering van de chemische en fysische eigenschappen van het hout.

Tijdens de thermische modificatie worden de suikers in het hout afgebroken, waardoor het minder vatbaar wordt voor insecten en schimmels. Ook vermindert dit proces het vochtgehalte in het hout, wat de duurzaamheid en dimensionale stabiliteit vergroot. Door dit modificatieproces krijgt het hout verbeterde eigenschappen zoals een hogere weerstand tegen kromtrekken, krimpen en uitzetten.

Thermisch gemodificeerd hout heeft een aantal voordelen. Het is milieuvriendelijk omdat er geen chemicaliën worden gebruikt tijdens het proces, wat resulteert in een natuurlijk behandeld product. Bovendien heeft dit hout een verbeterde thermische isolatie, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen, zoals buitengevelbekleding, terrassen, tuinmeubelen en interieurtoepassingen.

Door de veranderde eigenschappen van het hout kan thermisch gemodificeerd hout variëren in kleur, variërend van lichtere tinten tot diepere, rijkere kleuren, afhankelijk van het gebruikte houtsoort.

Dit type hout is populair vanwege zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Het vereist minder onderhoud en heeft een lange levensduur, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Verschillende houtsoorten kunnen thermisch gemodificeerd worden, waaronder populier, es, den en esdoorn, waardoor er een scala aan opties is voor verschillende projecten.

Duurzaamheid van thermowood

Thermowood staat bekend om zijn verbeterde duurzaamheid in vergelijking met onbehandeld hout. De thermische modificatie die tijdens het productieproces wordt toegepast, verandert de chemische structuur van het hout, waardoor het verschillende voordelen biedt:

Verbeterde dimensionale stabiliteit: Thermowood heeft een verminderde neiging tot krimpen, zwellen en vervormen als gevolg van veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Dit maakt het een uitstekende keuze voor toepassingen waarbij stabiliteit van het materiaal cruciaal is, zoals buitentoepassingen en binnentoepassingen in vochtige omgevingen.

Verhoogde duurzaamheid: Het thermische modificatieproces vermindert de gevoeligheid van het hout voor aantasting door insecten, schimmels en bacteriën. Hierdoor heeft thermowood een langere levensduur dan onbehandeld hout, zelfs zonder verdere chemische behandelingen.

Verbeterde weerstand tegen rot: Thermowood vertoont een hogere weerstand tegen rot en verval dan onbehandeld hout. Dit maakt het geschikt voor buitentoepassingen waar het wordt blootgesteld aan vocht en andere weersinvloeden.

Milieuvriendelijk: Thermowood wordt geproduceerd door middel van een thermisch modificatieproces zonder toevoeging van chemicaliën, wat het tot een milieuvriendelijke keuze maakt. Bovendien kan het gebruik van thermowood bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van tropisch hardhout, wat de druk op kwetsbare bossen kan verminderen.

Over het algemeen wordt thermowood beschouwd als een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, zowel binnen als buiten.

Thermisch gemodificeerd hout kopen

Het thermisch gemodificeerde hout heeft zich bewezen als een veelzijdig en duurzaam materiaal, aantrekkelijk voor wie op zoek is naar hoogwaardige houtproducten met verbeterde eigenschappen en een verminderde impact op het milieu. Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart vindt u thermisch gemodificeerd hout! Kom langs of bestel het via onze website!

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Koningsdag 27 april zijn wij: Gesloten // Hemelvaartsdag 9 mei zijn wij: Gesloten // Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten