Stappenplan scheidingswand plaatsen

Een houten scheidingswand is een geweldige manier om een ruimte op te delen en tegelijkertijd een warme en aantrekkelijke uitstraling te geven. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het timmeren van een houten scheidingswand:

  1. Plan uw scheidingswand: Bedenk hoe groot de wand moet zijn en welke afmetingen de onderdelen moeten hebben. Maak een schets van de wand en meet de afmetingen op.

  2. Haal het hout op: Ga naar houthandel van Deuveren Dedemsvaart en koop hout in de juiste afmetingen. Let op dat het hout droog en recht is.

  3. Maak de onderdelen: Gebruik een zaag om de houten planken op de juiste afmetingen te zagen. Maak eventueel gaten voor stopcontacten of verlichting.

  4. Monteer de wand: Gebruik een boormachine om gaten te boren voor de schroeven. Gebruik houtlijm om de onderdelen van de wand samen te lijmen. Bevestig de wand vervolgens met schroeven aan de muur of plafond.

  5. Afwerken: Laat de wand drogen en afwerken naar wens. U kunt de wand schilderen, beitsen of behangen.

  6. Veiligheid eerst: Gebruik altijd veiligheidsuitrusting zoals oogbescherming, werkhandschoenen en een stofmasker tijdens het timmeren.

Met deze stapsgewijze handleiding zou u in staat moeten zijn om uw eigen houten scheidingswand te timmeren. Bedenk wel dat een scheidingswand timmeren een grote klus is, dus neem de tijd, wees voorzichtig en zoek hulp als u denkt dat u het niet alleen aankunt.

Hout kopen voor uw scheidingswand?

Koop uw regelwerk, plaatmaterialen en bevestigingsmaterialen bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart. Online of kom bij ons lang!

 

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten