Douglas planken

Wat zijn douglas planken?

Douglas planken zijn een populaire keuze voor de bouw van verschillende projecten, van binnen- en buitenmeubilair tot veranda's en schuttingen. Deze planken worden gemaakt van Douglas hout, een Noord-Amerikaans hardhout dat bekend staat om zijn duurzaamheid en sterkte.

Douglas planken zijn van nature resistent tegen rot en schimmel, wat betekent dat ze lange tijd meegaan zonder dat er onderhoud nodig is. Bovendien zijn ze resistent tegen insecten, wat betekent dat ze niet snel zullen worden aangevreten door termieten of houtwormen.

Deze planken zijn ook sterk en geschikt voor buitenconstructies, als onderdeel van een dakbedekking of voor de veranda of schuttingen. Deze planken zijn ook makkelijk te bewerken en te schilderen, waardoor ze aangepast kunnen worden aan de specifieke eisen van een project.

Toepassingen van douglas planken

Douglas planken zijn een veelgebruikt materiaal voor een breed scala aan toepassingen. Hier zijn enkele van de meest populaire toepassingen:

  1. Meubilair: Douglas planken worden vaak gebruikt voor het maken van meubels zoals tafels, stoelen, banken, kasten en bedden.

  2. Veranda's: Douglas planken zijn geschikt voor de bouw van veranda's, omdat ze sterk genoeg zijn om het gewicht van het dak te dragen en tegelijkertijd een mooie esthetische uitstraling hebben.

  3. Schuttingen: Douglas planken zijn een populaire keuze voor de bouw van schuttingen, omdat ze sterk, duurzaam en resistent tegen rot en insecten zijn.

  4. Dakbedekking: Douglas planken worden vaak gebruikt als dakbedekking omdat ze sterk, duurzaam en resistent tegen rot en insecten zijn.

  5. Gevelbekleding: Douglas planken zijn geschikt voor de gevelbekleding, omdat ze sterk genoeg zijn om het gewicht van de bovenliggende lagen te dragen en tegelijkertijd een mooie esthetische uitstraling hebben.

  6. Plafonds: Douglas planken worden vaak gebruikt voor het maken van plafonds omdat ze sterk, duurzaam en resistent tegen rot en insecten zijn.

  7. Binnenwerk: Douglas planken kunnen ook worden gebruikt voor het maken van binnenwerk zoals parketvloeren, plafonds, deuren en kozijnen.

  8. Diversen: Douglas planken zijn geschikt voor diverse toepassingen zoals trappen, wandafwerking, vloeren en andere bouwproducten.

Douglas planken kopen?

Dat doet u bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart. Vele soorten en maten douglas planken! Bestel ze online en laat het bij u thuis afleveren! U kunt ook bij ons langskomen om te komen kijken naar de planken en ze direct mee te nemen!

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten