Eiken tafelbladen en panelen

Wat is eiken hout?

Eiken is een van de bekendste en populairste houtsoorten van dit moment. Eiken is sterk en hard, maar toch makkelijk te bewerken en af te werken. Eiken is zeer duurzaam en wordt veelal gebruikt in de interieurbouw.

Wat zijn de kenmerken van eiken hout?

Eiken heeft een lichtbruine kleur en een warme uitstraling. Door de kleine/middelgrote noesten en kleine haarscheurtjes ziet eiken er licht rustiek uit. Eiken hout heeft in de structuur van het hout mooie warme vlamtekeningen waardoor dit een nog mooiere uitstraling geeft!

Het eiken meubelhout is kunstmatig gedroogd en gesorteerd op netheid. 

Waar worden eiken hout voor gebruikt?Houtmerk - Massief houten werkblad op maat - Eiken A/B doorgaande lame

Eiken is heel breed toepasbaar in interieurtimmerwerk. Eiken wordt veel gebruikt voor het maken van tafels, panelen, kasten, wandplanken en ander interieurtimmerwerk. 

Eiken panelen op maat laten maken

Dat kan bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart. Wij maken eiken tafelbladen en panelen op maat. Dit alles naar wensen van de klant. Tafelbladen, bureaubladen, panelen, wandplanken etc etc. 

Hoe worden de panelen gemaakt?

Eiken tafelbladen en panelen worden uit ruw eiken hout of geschaafd eiken gemaakt. Dit Afbeeldingsresultaat voor eiken panelenword per paneel of tafelblad uitgezocht. Dit doen we om de juiste kleuren en breedtes in het paneel te laten terugkomen. Na de keuze voor het hout wordt het hout gevlakt en geschaafd. Na het vlakken en schaven worden de panelen verlijmd. Dit gebeurd met de orginele houten lamellen. Deze worden strak uitgemeten om oneffenheden in de onderlinge planken/balken te voorkomen. Hierna worden de delen onderling verlijmd met PU Bruislijm. Deze dichte lijm zorgt ervoor dat alle open delen opgevuld worden. Door de zeer sterke hechting wordt het blad extreem strak verlijmd in onze lijmbank.

Zijn de panelen opgebouwd uit kortere delen of met doorlopende lamel?

Onze eiken hout panelen en tafelbladen zijn opgebouwd uit doorlopende lamellen. De maximale lengte is +/- 300cm. Langere lengtes in overleg.

Waar ziet u eiken tafels en panelen veel?

Eiken tafelbladen en panelen wordt momenteel erg veel gebruikt in woningen en kantoorruimtes. Eettafels, vergadertafels, bureau's, kasten, wandplanken etc etc. 

Afwerking en behandelingSkylt lak

Het behandelen om kringen en vlekken te voorkomen wordt PU HEELMAT of de orginele SKYLTLAK gebruikt. PU HEELMAT is een beschermende laklaag met een matte uitstraling. Beschermend en krasvast. De originele SKYLTLAK is ultramat en beschermt zeer goed tegen vlekkern, krassen en stoten.

Hoe kan een offerte opvragen voor een eiken paneel op maat?

Een eiken paneel of tafelblad op maat? Dat kan! Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons op via mail, whatsapp of ons aanvraagformulier op onze website:

Email: info@houthandelvandeuveren.nl
Aanvraagformulier, klik hier

Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend bij ons langskomen om het eiken hout te bekijken. In het eiken hout hebben wij een grote voorraad geschaafd eiken hout liggen. Wij kunnen u hierdoor goed laten zien hoe het eiken eruit ziet en u adviseren in diktes, lengtes en kleurstelling. Wij maken bladen en panelen op bestelling dus hebben geen standaard panelen o.i.d. op voorraad liggen.

Neem een kijkje in onze foto galerij van de eiken panelen die wij op bestelling hebben gemaakt,
KLIK HIER

 

 

 

 

Vraag geheel vrijblijvend hier uw offerte aan

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss