Underlayment plaat

Underlayment is een plaatmateriaal dat bestaat uit verschillende op elkaar gelijmde fineerlagen. Ook zijn de platen van een tong- en schroef randafwerking voorzien. Hiermee sluiten de platen strak op elkaar aan. Doordat ze haaks op elkaar verlijmd zijn, is de plaat zeer sterk en vormstabiel. Daarbij zijn underlayment platen licht van gewicht, makkelijk te verzagen met een cirkelzaag en kunnen zowel in droge als in vochtige ruimtes toegepast worden. Hierdoor kan je underlayment goed als basismateriaal voor constructieve doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Ondervloeren
 • Wandbekleding
 • Dakconstructies
 • Verpakkingen
 • Meubels

Waar gebruik je underlayment platen voor?

Underlayment platen worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen, waaronder:

 1. Vloerbedekking: Underlayment platen worden vaak gelegd als ondersteunende laag onder vloerbedekking zoals laminaat, parket of tegelvloeren. Ze zorgen voor een soepelere installatie, geven geluidsisolatie en bescherming tegen vocht.

 2. Geluidsisolatie: Underlayment platen hebben vaak een geluiddempende functie, die geluidstrillingen van de ondervloer absorbeert en de geluidsisolatie verbetert.

 3. Vochtregulatie: Underlayment platen hebben vaak een vochtregulerende functie, die vocht van de ondervloer afvoert en helpt om vochtschade te voorkomen.

 4. Isolatie: Sommige underlayment platen hebben ook een isolerende functie, die de thermische isolatie van de vloer verbetert.

 5. Nivellering: Underlayment platen kunnen ook worden gebruikt om de ondervloer te nivelleren voordat een vloerbedekking wordt gelegd, zodat de vloerbedekking glad en egaal ligt.

 6. Renovatie: Underlayment platen worden vaak gebruikt bij renovatieprojecten om de bestaande vloerbedekking te verbeteren, of om een nieuwe vloerbedekking te leggen zonder de bestaande vloer te verwijderen.

 7. Dakbeschot. Op de gordingen/spanten worden de underlaymentplaten als dakbeschot gebruikt

Underlayment online kopen?

Koop uw underlaymentplaten online bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart!

 

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten