Meranti kozijnhout en raamhout

Wat is meranti hout?

Meranti is een soort tropisch hardhout dat afkomstig is uit Zuidoost-Azië, voornamelijk uit landen als Indonesië, Maleisië en de Filippijnen. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van kozijnen, deuren, ramen en andere bouwproducten vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en esthetische uiterlijk. Meranti hout heeft een middelhardheid, een goede stijfheid en een goede werking. Het is ook goed te bewerken en te verven.

Wat voor soorten hout zijn er voor kozijnen?

Kozijnhout is hout dat wordt gebruikt voor de fabricage van kozijnen, deuren, ramen en andere bouwproducten. Het wordt gekozen vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en esthetische uiterlijk. Er zijn verschillende soorten hout die worden gebruikt voor kozijnen, afhankelijk van de verwachte levensduur, de kosten en de gewenste uitstraling.

Populaire soorten kozijnhout zijn onder andere:

  • Meranti: een tropisch hardhout dat afkomstig is uit Zuidoost-Azië en wordt gewaardeerd om zijn sterkte, duurzaamheid en esthetische uiterlijk.
  • Douglas: een Noord-Amerikaans hardhout dat bekend staat om zijn duurzaamheid en sterkte.
  • Vuren: een soort naaldhout dat vaak wordt gebruikt voor binnenwerk en kozijnen vanwege zijn lage kosten en goede werkbaarheid.
  • Witte eik: een Europees hardhout dat bekend staat om zijn sterkte, duurzaamheid en prachtige uiterlijk.

Houten kozijnen zijn een populaire keuze voor woningbouw, maar er zijn ook andere materialen zoals PVC, aluminium en staal die kunnen worden gebruikt voor kozijnen.

Kozijnhout kopen?

Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart vindt u meranti kozijnhout in blanke en gegronde uitvoering!

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Koningsdag 27 april zijn wij: Gesloten // Hemelvaartsdag 9 mei zijn wij: Gesloten // Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten