EPDM

Wat is EPDM?

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber dat steeds populairder wordt als materiaal voor dakbedekking. EPDM is een milieuvriendelijk materiaal omdat het volledig recyclebaar is, en het heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals bitumen en PVC.

Een van de belangrijkste voordelen van EPDM dakbedekking is de duurzaamheid. EPDM is bestand tegen extreme temperaturen, UV-straling en zelfs chemische stoffen, waardoor het een zeer lange levensduur heeft. Het kan tot wel 50 jaar meegaan zonder dat het materiaal veroudert of zijn flexibiliteit verliest, waardoor het een duurzame en kosteneffectieve keuze is.

Een ander voordeel van EPDM is de eenvoudige installatie. EPDM kan zonder open vuur geïnstalleerd worden, waardoor het veiliger is dan traditionele materialen die vaak met open vuur worden geïnstalleerd. Dit maakt het ook gemakkelijker en sneller te installeren, waardoor de installatiekosten worden verlaagd.

EPDM dakbedekking is ook zeer waterdicht, waardoor het ideaal is voor platte daken. Het materiaal is volledig naadloos, wat betekent dat er geen zwakke plekken zijn waar water kan binnendringen. Dit vermindert het risico op lekkages, wat weer leidt tot minder reparaties en onderhoudskosten op de lange termijn.

Ten slotte is EPDM ook een milieuvriendelijke optie omdat het materiaal vrij is van schadelijke stoffen. Het is volledig recyclebaar en kan opnieuw worden gebruikt voor andere toepassingen, waardoor het een duurzame keuze is voor zowel het milieu als de portemonnee.

Al met al is EPDM dakbedekking een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, waterdichte, eenvoudig te installeren en milieuvriendelijke oplossing voor hun platte dak.

Voordelen van EPDM

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) dakbedekking heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals bitumen en PVC. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste voordelen van EPDM dakbedekking:

  1. Duurzaamheid: EPDM is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen extreme temperaturen, UV-straling en chemische stoffen. Het heeft een lange levensduur van wel 50 jaar, zonder veroudering of verlies van flexibiliteit.

  2. Waterdichtheid: EPDM is volledig naadloos, wat betekent dat er geen zwakke plekken zijn waar water kan binnendringen. Dit vermindert het risico op lekkages, waardoor het een uitstekende keuze is voor platte daken.

  3. Eenvoudige installatie: EPDM kan zonder open vuur geïnstalleerd worden, waardoor het veiliger is dan traditionele materialen die vaak met open vuur worden geïnstalleerd. Dit maakt het ook gemakkelijker en sneller te installeren, waardoor de installatiekosten worden verlaagd.

  4. Onderhoudsarm: EPDM dakbedekking vereist weinig onderhoud. Het is bestand tegen de elementen en heeft geen coating nodig om zijn waterdichte eigenschappen te behouden.

  5. Milieuvriendelijk: EPDM is een milieuvriendelijk materiaal dat volledig recyclebaar is. Het bevat geen schadelijke stoffen en kan opnieuw worden gebruikt voor andere toepassingen, waardoor het een duurzame keuze is voor zowel het milieu als de portemonnee.

Kortom, EPDM dakbedekking biedt vele voordelen, waaronder duurzaamheid, waterdichtheid, eenvoudige installatie, onderhoudsarm en milieuvriendelijkheid. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor hun platte dak.

EPDM pakket kopen

Houthandel van Deuveren Dedemsvaart heeft geen EPDM dakbedekkingen pakketten op voorraad. Deze worden per project besteld. Bij het pakket zitten al toebehoren voor de klusser, doe het zelver en professional om de EPDM dakbedekking aan te brengen

© 2017 - 2024 Houthandel van Deuveren Dedemsvaart | sitemap | rss

Koningsdag 27 april zijn wij: Gesloten // Hemelvaartsdag 9 mei zijn wij: Gesloten // Tweede Pinksterdag 20 mei zijn wij: Gesloten